- Konu Yazar
- #1
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
5 adet orta uzunluk soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı toz şeker
Kuru nane
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yaprakları yıkayın. Soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun.
Pirinci ekleyip, devam edin. Şekeri ve salçayı ekleyip devam edin.
Baharatları ve sıcak suyu ekleyip, yumuşayana kadar pilav üzere pişirin.
Yaprakları içle sarın. 1 su bardağı su ile 20 dakika denetim ederek kısık ateşte yaprak yumuşak olana kadar pişirin. Pisince üzerine limon sıkın.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
5 adet orta uzunluk soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı toz şeker
Kuru nane
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yaprakları yıkayın. Soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun.
Pirinci ekleyip, devam edin. Şekeri ve salçayı ekleyip devam edin.
Baharatları ve sıcak suyu ekleyip, yumuşayana kadar pilav üzere pişirin.
Yaprakları içle sarın. 1 su bardağı su ile 20 dakika denetim ederek kısık ateşte yaprak yumuşak olana kadar pişirin. Pisince üzerine limon sıkın.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı