- Konu Yazar
- #1
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler
1 kg yaprak (Uç yaprağı)
2 su bardağı pirinç
2 orta uzunluk kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
Yarım bağ maydanoz
2 yada 3 kol dereotu
Yeteri kadar tuz
1 limon suyu
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yıkanmış pirince ince doğranmış soğanı (robottan da geçirebilirsiniz) maydanoz dereotu ince kıyım olacak ve öbür materyalleri de koyup karıştırıyoruz harcımız çığ den olacak.
Yapraklarımız tuzluysa yıkayalım tuzu gitsin. 1 tane yaprak alalım serelim 1 çay kaşığı iç harçtan bas kısmına koyalım yanlardan kıvıralım az bastan başlayarak sıkıca yaprak ucuna hakikat saralım.
Sardığımız yaprakları uygun bir tencereye dizelim. Üstünü geçmeyecek kadar su koyalım. 20 dakika ocak orta ateşte pişirelim.
Sonra 1 çay bardağı zeytinyağı gezdirelim üstüne. 40 dakika altını kısık ateşte kapağını açmadan pişirelim. Ilık yada soğuk servis yapınız.
1 kg yaprak (Uç yaprağı)
2 su bardağı pirinç
2 orta uzunluk kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
Yarım bağ maydanoz
2 yada 3 kol dereotu
Yeteri kadar tuz
1 limon suyu
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yıkanmış pirince ince doğranmış soğanı (robottan da geçirebilirsiniz) maydanoz dereotu ince kıyım olacak ve öbür materyalleri de koyup karıştırıyoruz harcımız çığ den olacak.
Yapraklarımız tuzluysa yıkayalım tuzu gitsin. 1 tane yaprak alalım serelim 1 çay kaşığı iç harçtan bas kısmına koyalım yanlardan kıvıralım az bastan başlayarak sıkıca yaprak ucuna hakikat saralım.
Sardığımız yaprakları uygun bir tencereye dizelim. Üstünü geçmeyecek kadar su koyalım. 20 dakika ocak orta ateşte pişirelim.
Sonra 1 çay bardağı zeytinyağı gezdirelim üstüne. 40 dakika altını kısık ateşte kapağını açmadan pişirelim. Ilık yada soğuk servis yapınız.