SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
300 gr asma yaprağı
1 adet limon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
İç harcı için
1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
2 büyük soğan (Rendelenecek)
1.5 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane (damak zevkinize göre baharatlara ekleme yapabilirsiniz)
Not: soğan tadını daha yoğun almak isterseniz rendelemeden doğrayarak da ekleyebilirsiniz
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yapraklarımızı 3-4 dakika kadar kaynar suda bekletelim.
Sonrasında bir kez daha sudan geçirerek süzüp kenara alalım.
Bir yandan iç harcımızı hazırlamaya başlayalım. Yarım su bardağı zeytinyağımızı kızdıralım.
Rendelenmiş soğanlarımızı ekleyelim ve hafif renk alana kadar kavuralım.
Güzelce yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Baharatlarımızı ekleyelim.
Karıştırmaya devam ederek kaynar suyumuzu da ekleyip 5 dakika kadar kısık ateşte tutup kapağı kapalı şekilde ocaktan alalım.
Tenceremizin en alt taban kısmına 3-4 adet yaprak yerleştirelim.
Birer tatlı kaşığı iç harcımızdan ekleyerek sardığımız yapraklarımızı sık sık boşluk bırakmayacak şekilde yerleştirelim.
Hepsini sardıktan sonra üzerine hazırladığımız salça sosumuzu ve suyumuzu ekleyelim.
Üzerine limonumuzu dilimler halinde yerleştirelim. Ve pişerken açılma olmaması için sarmalarımızın en üstüne küçük bir tabak yerleştirerek tenceremizin kapağı kapalı şekilde pişirmeye başlayalım.
İlk başta altı açık olsun kaynayınca altını kısalım iyice.
Pişirme sonunda kontrolümüzü yapalım genelde sıkıntı olmuyor ancak yapraklara bağlı pişmede hafif sıkıntı olduğunu hissederseniz az daha kaynar su ekleyip altı kısık biraz daha pişirebilirsiniz.
İlk sıcağı çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
300 gr asma yaprağı
1 adet limon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
İç harcı için
1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
2 büyük soğan (Rendelenecek)
1.5 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane (damak zevkinize göre baharatlara ekleme yapabilirsiniz)
Not: soğan tadını daha yoğun almak isterseniz rendelemeden doğrayarak da ekleyebilirsiniz
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yapraklarımızı 3-4 dakika kadar kaynar suda bekletelim.
Sonrasında bir kez daha sudan geçirerek süzüp kenara alalım.
Bir yandan iç harcımızı hazırlamaya başlayalım. Yarım su bardağı zeytinyağımızı kızdıralım.
Rendelenmiş soğanlarımızı ekleyelim ve hafif renk alana kadar kavuralım.
Güzelce yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Baharatlarımızı ekleyelim.
Karıştırmaya devam ederek kaynar suyumuzu da ekleyip 5 dakika kadar kısık ateşte tutup kapağı kapalı şekilde ocaktan alalım.
Tenceremizin en alt taban kısmına 3-4 adet yaprak yerleştirelim.
Birer tatlı kaşığı iç harcımızdan ekleyerek sardığımız yapraklarımızı sık sık boşluk bırakmayacak şekilde yerleştirelim.
Hepsini sardıktan sonra üzerine hazırladığımız salça sosumuzu ve suyumuzu ekleyelim.
Üzerine limonumuzu dilimler halinde yerleştirelim. Ve pişerken açılma olmaması için sarmalarımızın en üstüne küçük bir tabak yerleştirerek tenceremizin kapağı kapalı şekilde pişirmeye başlayalım.
İlk başta altı açık olsun kaynayınca altını kısalım iyice.
Pişirme sonunda kontrolümüzü yapalım genelde sıkıntı olmuyor ancak yapraklara bağlı pişmede hafif sıkıntı olduğunu hissederseniz az daha kaynar su ekleyip altı kısık biraz daha pişirebilirsiniz.
İlk sıcağı çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı