SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg asma yaprağı
3 su bardağı pirinç
3 büyük soğan
1 baş sarımsak
2 adet domates (İsteğe bağlı)
1 yemek kaşığı dolusu biber salça
1 yemek kaşığı domates salça
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı narekşisi
1 çay kaşığı kadar limon tuzu
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Taze yaprak kullanılacaksa sıcak suda rengi değişene kadar bekletelim.
Bu arada içimizi hazırlayalım. Soğan, sarımsak, pirinç ve diğer tüm malzemelerimizi güzelce karıştıralım.
Haşlanan yapraklarımıza içimizi katıp ince olacak şekilde sarıp kapatalım tenceremize dizelim.
Sarma taşımızı da kapatıp üzerine limon tuzu ve tuz serpip sarmalar kapanacak şekilde su ekleyelim.
Kaynadıktan sonra 1 saat pişirelim. Afiyet olsun
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kg asma yaprağı
3 su bardağı pirinç
3 büyük soğan
1 baş sarımsak
2 adet domates (İsteğe bağlı)
1 yemek kaşığı dolusu biber salça
1 yemek kaşığı domates salça
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı narekşisi
1 çay kaşığı kadar limon tuzu
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Taze yaprak kullanılacaksa sıcak suda rengi değişene kadar bekletelim.
Bu arada içimizi hazırlayalım. Soğan, sarımsak, pirinç ve diğer tüm malzemelerimizi güzelce karıştıralım.
Haşlanan yapraklarımıza içimizi katıp ince olacak şekilde sarıp kapatalım tenceremize dizelim.
Sarma taşımızı da kapatıp üzerine limon tuzu ve tuz serpip sarmalar kapanacak şekilde su ekleyelim.
Kaynadıktan sonra 1 saat pişirelim. Afiyet olsun
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı