Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
3-4 kısım taze soğanın yeşil yaprakları
1/2 (yarım) demet maydanoz
1/2 (yarım) demet dereotu
1/2 (yarım) demet taze nane
3 tane domates yada kış için hazırladığınız domates konservesi varsa yarım kavanoz
1 yemek kaşığı domates salçası (tercih sebebi)
1 limonun suyu
Karabiber, tuz, kuru nane, kırmızı toz biber, hepsinden birer çay kaşığı kullandım fakat siz tadına bakıp ekleme yapabilirsiniz
2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt suyu yada sulu yoğurt
Asma yaprağı

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçleri uygunca yıkayalım, soğanları, yeşillikleri ince ince doğrayıp pirinçlere ekleyelim.
Domatesleri çok küçük doğrayıp onları da ekleyelim.
Baharatları, akabinde 1,5 çay bardağı zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyelim ve yeterlice karıştırıp tadına bakalım.
Burada tercih sebebi salça eklenebilir.
Domates rengi ve damak zevki gereği size kalmış.
Yaprak nasıl sarılır diye bir anlatım yapma gereği duymuyorum. Eminim benden daha hoş sararsınız.
Ben tencereye fotoğraflarda göreceğiniz üzere dik dik koyuyorum.
Tencereye dizdiğimiz sarmaların üzerine bir iki yaprak kapatalım.
Biraz tuz, yoğurt suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağı da ekleyip, sarmaların yarısına kadar gelecek formda su da ekleyelim ve yüksek ateşe koyalım.
Su kaynamaya başlayınca en kısık ateşe getirip 1, saat pişirelim.
Tencereye dik dik koyduğum için üzerine tabak kapatma gereği duymuyorum.
Yağı çok demeyin. Yağı ve soğanı bol olmalı. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst