SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için
1.5 su bardağı pirinç
1 bardağı köftelik bulgur
200 gram kıyma
2 adet biber
1 adet domates
Nane
Karabiber
Toz biber
Pul biber
Tuz
1 tatlı kaşığı salça
Zeytinyağı
Kuyruk
Haşlanmış bağ yaprak
Üzeri için
Zeytinyağı
Salçalı su
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kıymayı ekliyoruz.
Sonra pirinci ve bulguru ekliyoruz.
Ardından küçük küçük doğranmış zerzevatları ekliyoruz.
Baharatlarını da ekleyip karıştırın.
Ardından salça tuz ve biraz kuyruk yağını da ekleyip son defa karıştıralım yapraklarımızı alıp suda 10 dk haşlayalım.
Haşlandıktan sonra sarmaya başlayalım.
Sarmaları tencereye aldıktan sonra üzerine salçalı su ekleyelim.
Su sarmaların üzerine gelsin sonra zeytin yağını gezdirelim.
Üzerine bir limon dilimleyip kaynamaya bırakalım.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
İç harcı için
1.5 su bardağı pirinç
1 bardağı köftelik bulgur
200 gram kıyma
2 adet biber
1 adet domates
Nane
Karabiber
Toz biber
Pul biber
Tuz
1 tatlı kaşığı salça
Zeytinyağı
Kuyruk
Haşlanmış bağ yaprak
Üzeri için
Zeytinyağı
Salçalı su
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kıymayı ekliyoruz.
Sonra pirinci ve bulguru ekliyoruz.
Ardından küçük küçük doğranmış zerzevatları ekliyoruz.
Baharatlarını da ekleyip karıştırın.
Ardından salça tuz ve biraz kuyruk yağını da ekleyip son defa karıştıralım yapraklarımızı alıp suda 10 dk haşlayalım.
Haşlandıktan sonra sarmaya başlayalım.
Sarmaları tencereye aldıktan sonra üzerine salçalı su ekleyelim.
Su sarmaların üzerine gelsin sonra zeytin yağını gezdirelim.
Üzerine bir limon dilimleyip kaynamaya bırakalım.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı