Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği Tanımı İçin Gereçler
1 kilogram taze barbunya
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet küp şeker ( bir tatlı kaşığı toz şeker) de olabilir
3 su bardağı su
Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle taze barbunyayı temizleyin.
Yıkayıp süzelim ve bir kenara alalım.
Tencereye zeytinyağı ve doğranmış kuru soğanı ekleyip beş dakika orta ateşte kavuralım ve küp küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip beş dakika daha kavuralım.
Bir yemek kaşığı biber salçası ve tuzu ekleyip bir dakika kavurup barbunyayı ek edip karıştıralım.
En sona üç bardak su ve şekeri ekleyip karıştırıp evvel kaynatıp sonra kısık ateşte pişirelim afiyetle.
Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilogram taze barbunya
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet küp şeker ( bir tatlı kaşığı toz şeker) de olabilir
3 su bardağı su
Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle taze barbunyayı temizleyin.
Yıkayıp süzelim ve bir kenara alalım.
Tencereye zeytinyağı ve doğranmış kuru soğanı ekleyip beş dakika orta ateşte kavuralım ve küp küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip beş dakika daha kavuralım.
Bir yemek kaşığı biber salçası ve tuzu ekleyip bir dakika kavurup barbunyayı ek edip karıştıralım.
En sona üç bardak su ve şekeri ekleyip karıştırıp evvel kaynatıp sonra kısık ateşte pişirelim afiyetle.
Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı