AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zeytinyağlı Taze Bakla

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi İçin Malzemeler
500 gr taze bakla
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı su
1 tutam dereotu
Servis için;
Sarımsaklı yoğurt
Dereotu
Baklayı ıslatırken;
1 yemek kaşığı un
Yarım limon

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bakla yıkanır uçları temizlenerek birkaç parcaya bölünür. Üzerine geçecek kadar su doldurulur, limon sıkılır. Un da eklenerek yarım saat bekletilir.
Soğan ve sarımsak zeytinyağı ile pembelesene kadar kavrulur. Yıkanıp süzülmüş bakla eklenerek rengi dönene kadar sotelenir.
Un, şeker ve tuz eklenir. Birkac dakika un kavrulsun diye karıştırılır. Suyu ilave edilir. Su üzerini hafif geçecek kadar olmalıdır.
Kapağı kapatılır ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Gerekli olursa azar azar sıcak su ilavesi yapılabilir. Ancak olabildiğince az suda pişirilir.
Söndürmeden birkaç dakika önce kıyılmış dereotu serpilir üzerine isteğe bağlı birazcik zeytinyağı gezdirebilirsiniz. zeytinyağını bu şekilde eklemek lezzeti kat kat arttırır
Sarımsaklı yoğurt ve kıyılmış dereotu ile servis edilir. Afiyet olsun .
Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst