AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zeytinyağlı Pazı Sarması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler
2 bağ pazı
1 su bardağı pirinç
1 su bardağından 1 parmak eksik yemeklik bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Yarım su bardağı su
Sos için
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeterince su

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Orta boy tencereye yarısına kadar su ilave ederek kaynamaya bırakalım.
Pazı yapraklarının sert olan sap kısımlarını alalım ve atmayalım sarmayı yapacağımız tencerenin alt tabanına dizelim.
Pazı yapraklarını tencerede kaynayan suya bırakalım ve 40-50 saniye bekletip alalım.
Haşlamayı bitirince yaprakları soğuk suya tutalım. İçi için soğanı,sarımsağı yemeklik doğrayalım yağ ile birlikte kavuralım.
Salçaları ilave edelim bir iki tur çevirelim.
Yıkamış olduğumuz bulgur ve pirinci ,baharatları ilave edelim kavuralım.
Yarım su bardağı su ilave edelim suyunu çekince ocaktan alalım.
İnce kıyılmış maydanoz u da ilave edelim iç harcımız da hazır oldu ve şimdi sarma işlemine geçelim.
Pazı yapraklarının ortasındaki sert kısmı bıçak ile çizik atıp çıkaralım bunlarında atmayalım bir kenarda dursun sarma işlemi bitince üzerine koyacağız.
Yaprakları satabileceğimiz ölçüde bölelim iç harcımızdan kaşıkla koyalım aynı yaprak sarar gibi kenarları içe büküp sarma işlemini tamamlayıp tencereye dizelim.
Üzerine limon dilimi koyalım.
Bir yemek kaşığı nar eksisi ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirerek dökelim. Sarmaların boyunda olacak şekilde suyunu ilave edelim.
Üzerine pazı karın ortasından çıkardığımız sert kısımları da dizelim. Kısık ateşte kontrollü olarak pişirelim. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst