- Konu Yazar
- #1
Zeytinyağlı Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
Zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 orta uzunluk patlıcan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
3 diş sarımsak
1 çay bardağı domates rendesi yoksa 1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sıcak su
Zeytinyağlı Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda en az yarım saat bekletin ki acı tadı çıksın.
Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp, zeytinyağında kavurun. Hepsini birebir anda atabilirsiniz fakat soğanları küçük doğramaya ihtimam gösterin.
Kavrulan biberler ve soğana sarımsakları da ince ince doğrayarak ekleyin.
Ardından domatesi da ek edin.
2 dakika kavurduktan sonra patlıcanlar da ekleyerek kısık ateşte 5 dk daha kavurmaya devam edin.
Baharatları ve tuzu da ekleyip hafif üzerini geçecek kadar su koyun. Patlıcanlar pişene kadar kısık ateşte bekletin. Dinlendikçe daha da lezzetlenecektir. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun Yanına yoğurt çok yakışır
Zeytinyağlı Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 orta uzunluk patlıcan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
3 diş sarımsak
1 çay bardağı domates rendesi yoksa 1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sıcak su
Zeytinyağlı Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda en az yarım saat bekletin ki acı tadı çıksın.
Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp, zeytinyağında kavurun. Hepsini birebir anda atabilirsiniz fakat soğanları küçük doğramaya ihtimam gösterin.
Kavrulan biberler ve soğana sarımsakları da ince ince doğrayarak ekleyin.
Ardından domatesi da ek edin.
2 dakika kavurduktan sonra patlıcanlar da ekleyerek kısık ateşte 5 dk daha kavurmaya devam edin.
Baharatları ve tuzu da ekleyip hafif üzerini geçecek kadar su koyun. Patlıcanlar pişene kadar kısık ateşte bekletin. Dinlendikçe daha da lezzetlenecektir. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun Yanına yoğurt çok yakışır
Zeytinyağlı Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı