AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zeytinyağlı Nohutlu Erikli Pırasa Yemeği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Zeytinyağlı Nohutlu Erikli Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
1 demet pırasa
1 adet kuru soğan
8-9 adet kuru erik
1 su bardağından bir parmak eksik haşlanmış nohut
1 adet havuç
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz tozşeker
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı su (normal boyutta bardak ile)

Zeytinyağlı Nohutlu Erikli Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasaları ayıklayalım üç cm eninde doğrayalım.
Yıkayalım süzgüye koyalım .
Biberleri çekirdeklerini çıkarıp küçük doğrayalım .
Havucun kabuğunu küçük küp doğrayalım ,soğanı küçük yemeklik doğrayalım.
Erikleri yarım saat evvelce ılık suda bekletip süzelim.
Tencereye yağı koyalım ,soğanı ,havucu ,biberleri koyalım ,2-3 dk kavuralım.
Salçayı ek edelim karıştıralım.
Pırasaları ekleyip karıştıralım ocağın altını kısalım.
4-5 dk biraz pırasanın renginin solmasını bekleyelim.
Oda sıcaklığındaki suyu verelim ,tuz, şekeri, karabiberi serpelim .
Fokurdayınca ocağın altını kısalım ,sonra erikleri nohutu da ek edip karıştıralım .
Kısık ateşte 40-45 dk pişirelim afiyet olsun.
Zeytinyağlı Nohutlu Erikli Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst