Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
1 orta uzunluk lahana
İç materyali için:
2 büyük soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Nane
Toz kırmızıbiber
Sumak (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1,5 su bardağı pirinç
4-5 kısım maydanoz
4-5 kısım nane
Sos için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye alınan zeytinyağında doğranan soğan ve sarımsaklar kavrulur.
Kabuğunu soyup rendelediğimiz domates de eklenir;.
Salçalar ve baharatlar ek edildikten sonra yıkanan pirinç ve 1,5 su bardağı sıcak su ek edilir, 10 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra haşladığımız lahanalar, içle sarılarak tencereye dizilir.
Pişirirken üzerini biraz geçecek kadar sıcak su eklenir.
Üzerine bir tabak kapatılır ve kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Pişmeye yakın başka bir tavada zeytinyağında rendelediğimiz sarımsaklar ve daha sonra eklediğimiz biber salçası ve su bir taşım kaynadıktan sonra sarmanın üzerine gezdirilir,.
Suyu da çekince altı kapatılır; ılıyınca servis edilir.Afiyet olsun….
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 orta uzunluk lahana
İç materyali için:
2 büyük soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Nane
Toz kırmızıbiber
Sumak (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1,5 su bardağı pirinç
4-5 kısım maydanoz
4-5 kısım nane
Sos için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye alınan zeytinyağında doğranan soğan ve sarımsaklar kavrulur.
Kabuğunu soyup rendelediğimiz domates de eklenir;.
Salçalar ve baharatlar ek edildikten sonra yıkanan pirinç ve 1,5 su bardağı sıcak su ek edilir, 10 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra haşladığımız lahanalar, içle sarılarak tencereye dizilir.
Pişirirken üzerini biraz geçecek kadar sıcak su eklenir.
Üzerine bir tabak kapatılır ve kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Pişmeye yakın başka bir tavada zeytinyağında rendelediğimiz sarımsaklar ve daha sonra eklediğimiz biber salçası ve su bir taşım kaynadıktan sonra sarmanın üzerine gezdirilir,.
Suyu da çekince altı kapatılır; ılıyınca servis edilir.Afiyet olsun….
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı