SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
1 adet orta boy beyaz lahana
2 adet soğan
1 bardak zeytinyağı
2 yemek kaşığı tatlı salça
2yemek kaşığı kadar biber salçası
3 yemek kaşığı domates sosu
4 su bardağı pirinç̧
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
Baharatlar;
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
3 çay kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı nane
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcı hazırlanır. 2 adet soğan doğranıp kavrulur ardından pirinç eklenir.
Biraz kavrulduktan sonra tüm salçalar ve baharatlar eklenir biraz daha kavrulur.
Suyunu ekleyip demlemeye bırakalım, hepsi bu kadar.
Bir yandan büyük bir tencereye su konur ve ocakta kaynamaya bırakılır.
Sonra lahananın göbek kısmı oyulur (Bu işlem yaprakların haşlandıktan sonra daha kolay çıkmasını sağlıyor).
Kaynamaya başlayan suya lahanalar atılır.
Yaklaşık 10-15 dakika sonra yapraklar yumuşadıkça bir çatal yardımıyla tek tek üstten soyulup tepsiye alınır.
Haşlanan yaprakların sert kısımları bir bıçak yardımıyla kesilip alınır ve iç harcı konularak sarılır.
Not: yaprakları büyük olarak sarıp bıçak yardımıyla 2 veya 3 e bölerseniz tek seferde çok pratik oluyor.
Sarılan sarmalar bir tencereye alınır ve hemen hemen üzerine çıkacak kadar su eklenir.
30-35 dakika sonra enfes lahana sarmalarımız hazır. afiyet olsun. .
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet orta boy beyaz lahana
2 adet soğan
1 bardak zeytinyağı
2 yemek kaşığı tatlı salça
2yemek kaşığı kadar biber salçası
3 yemek kaşığı domates sosu
4 su bardağı pirinç̧
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
Baharatlar;
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
3 çay kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı nane
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcı hazırlanır. 2 adet soğan doğranıp kavrulur ardından pirinç eklenir.
Biraz kavrulduktan sonra tüm salçalar ve baharatlar eklenir biraz daha kavrulur.
Suyunu ekleyip demlemeye bırakalım, hepsi bu kadar.
Bir yandan büyük bir tencereye su konur ve ocakta kaynamaya bırakılır.
Sonra lahananın göbek kısmı oyulur (Bu işlem yaprakların haşlandıktan sonra daha kolay çıkmasını sağlıyor).
Kaynamaya başlayan suya lahanalar atılır.
Yaklaşık 10-15 dakika sonra yapraklar yumuşadıkça bir çatal yardımıyla tek tek üstten soyulup tepsiye alınır.
Haşlanan yaprakların sert kısımları bir bıçak yardımıyla kesilip alınır ve iç harcı konularak sarılır.
Not: yaprakları büyük olarak sarıp bıçak yardımıyla 2 veya 3 e bölerseniz tek seferde çok pratik oluyor.
Sarılan sarmalar bir tencereye alınır ve hemen hemen üzerine çıkacak kadar su eklenir.
30-35 dakika sonra enfes lahana sarmalarımız hazır. afiyet olsun. .
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı