SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Zeytinyağlı Lahana Sarma Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için
1 çay bardağı zeytinyağı
3 soğan
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Yenibahar
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
Zeytinyağlı Lahana Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahananın kök kısmını kesip yapraklarını ayırın. Geniş bir tencerede su kaynatın ve lahanaları kaynayan suda birkaç dakika haşlayın.
Süzülmesi için bir süzgece alın.
İç harcı için, zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve dolmalık fıstığı ek edip birkaç dakika daha soteleyin. Kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
Üzerine 1 su bardağı su ek edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirin.
Lahanaları düz bir tabana serip sert damar kısımlarını ayırın. Lahanaları istediğiniz büyüklükte kesip içlerine hazırladığınız harçtan bir ölçü koyarak sarın.
Sardığınız dolmaları yayvan bir tencereye dizin. Kalan 1 bardak su, zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin.
Kaynadıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağını limon dilimleri ile süsleyin.
Zeytinyağlı Lahana Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
İç harcı için
1 çay bardağı zeytinyağı
3 soğan
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Yenibahar
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
Zeytinyağlı Lahana Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahananın kök kısmını kesip yapraklarını ayırın. Geniş bir tencerede su kaynatın ve lahanaları kaynayan suda birkaç dakika haşlayın.
Süzülmesi için bir süzgece alın.
İç harcı için, zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve dolmalık fıstığı ek edip birkaç dakika daha soteleyin. Kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
Üzerine 1 su bardağı su ek edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirin.
Lahanaları düz bir tabana serip sert damar kısımlarını ayırın. Lahanaları istediğiniz büyüklükte kesip içlerine hazırladığınız harçtan bir ölçü koyarak sarın.
Sardığınız dolmaları yayvan bir tencereye dizin. Kalan 1 bardak su, zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin.
Kaynadıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağını limon dilimleri ile süsleyin.
Zeytinyağlı Lahana Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı