Zeytinyağlı Kuru Patlıcan-Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
15 adet dolmalık kuru patlıcan
10 adet dolmalık kuru biber
3 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
8 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1,5 yemek kaşığı karışık salça
Tuz, pulbiber, karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
1-2 adet domates (Tencere tabanına)
1 çay kaşığı limon tuzu
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan-Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru dolmalıklar, önce patlıcanlar daha sonra biberler olarak sırayla, tencerede yeteri kadar kaynatılmış suya konulup, biraz yumuşayana kadar haşlanır sonra süzülür.
Pirinç yıkanıp, süzülür. Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır. Tencereye zeytinyağı konulur.
Üzerine doğranmış soğan, sarımsak ve 1 yemek kaşığı salça eklenerek karıştırılır.
Pirinç de tencereye konularak biraz kavrulur. Baharatlar eklenir. Biraz su konulup hafif pişirilir.
Son olarak maydanoz doğranıp karıştırılır. İç harç ocaktan alınır.
Tencerenin tabanına domates dilimlenerek dizilir.
Daha sonra dolmalıklar yarısına kadar iç harçla doldurularak tencereye ağızları altta kalacak şekilde dizilir.
Ben biraz da sarma sarıp tencereye koydum.
Tenceredeki dolmaların üzerine dolma taşı yada bir tabak konulur.
Dolmaların üzerine hafif çıkacak kadar salçalı su konulup, ocakta kısık ateşte pişirilir.
Pişmeye yakın limon tuzu konulup, biraz daha pişirildikten sonra ocaktan alınır. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan-Biber Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
15 adet dolmalık kuru patlıcan
10 adet dolmalık kuru biber
3 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
8 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1,5 yemek kaşığı karışık salça
Tuz, pulbiber, karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
1-2 adet domates (Tencere tabanına)
1 çay kaşığı limon tuzu
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan-Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru dolmalıklar, önce patlıcanlar daha sonra biberler olarak sırayla, tencerede yeteri kadar kaynatılmış suya konulup, biraz yumuşayana kadar haşlanır sonra süzülür.
Pirinç yıkanıp, süzülür. Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır. Tencereye zeytinyağı konulur.
Üzerine doğranmış soğan, sarımsak ve 1 yemek kaşığı salça eklenerek karıştırılır.
Pirinç de tencereye konularak biraz kavrulur. Baharatlar eklenir. Biraz su konulup hafif pişirilir.
Son olarak maydanoz doğranıp karıştırılır. İç harç ocaktan alınır.
Tencerenin tabanına domates dilimlenerek dizilir.
Daha sonra dolmalıklar yarısına kadar iç harçla doldurularak tencereye ağızları altta kalacak şekilde dizilir.
Ben biraz da sarma sarıp tencereye koydum.
Tenceredeki dolmaların üzerine dolma taşı yada bir tabak konulur.
Dolmaların üzerine hafif çıkacak kadar salçalı su konulup, ocakta kısık ateşte pişirilir.
Pişmeye yakın limon tuzu konulup, biraz daha pişirildikten sonra ocaktan alınır. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan-Biber Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı