AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zeytinyağlı Kuru Fasulye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tanımı İçin Gereçler
Haşlanmış halde 2 bardak fasulye
1 orta uzunluk soğan
2 orta uzunluk sivri yada çarliston biber
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle zeytinyağı koyulan bir tencereye soğan ve biberler doğranıp güzelce kavrulur.
Üzerine salça ve nanede koyulup kavurmaya devam edilir.
Fasulyeleri de ekleyip bir iki çevirip fasulyelerle birebir hizada olacak formda olağan su ek edilir.
Kısık ateşte su kaynayıp kaynadıktan sonrada 5 dk kadar pişirilir.
Tuzu da ek edilip altı kapatılır.
Fasulye zati haşlanmış olduğundan çabuk pişecektir.
Damak zevkinize nazaran pişme derecesini yapabilirsiniz. Ben canlı sevdiğim için suyu tıpkı hizada koydum biraz daha pişmiş isterseniz şu biraz fasulyelerin üstüne çıksın.
Sıcakta,ılıkta, soğukta her türlü tadını severek yediğimiz bir akşam yemeği alternatifi.
Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst