AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zeytinyağlı Kuru Dolması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Kuru Dolması Tanımı İçin Gereçler
10 adet kurupatlıcan ve 10 adet kuru biber(biberlerin ve patlıcanların büyüklüklerine nazaran bu sayı değişebilir)
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
Yarım su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demek dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Zeytinyağlı Kuru Dolması Tanımı Yapılışı

Birinci olarak kuru biber ve patlıcanlarımızı sıcak suda bekletiyoruz.
Sonra tavamıza sıvı yağımızı alıyoruz ve içerisine yemeklik doğradığımız soğanlarımızı atıyoruz ve güzelce kavuruyoruz. (isterseniz kavurmadan da yapabilirsiniz)sonra içine salçamızı ekliyoruz. Ve biraz daha kavuruyoruz.
Sırayla bulgur ve pirinçi atıyoruz.
Ve son olarak baharatlarını atıp ocağımızı kapatıyoruz. (burda bulgur ve pirinçlerimizi pişirmiyoruz. )
Sonra dolmalarımızı dolduruyoruz ve tavamıza dik bir biçimde yerleştiriyoruz.
1 su bardağı su ekleyip birinci yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte güzelce pişiriyoruz.
Şayet içi pişmemişse içerisine bir ölçü daha su ek edebilirsiniz. Afiyet olsun
 
Geri
Üst