Zeytinyağlı Kuru Dolma Sarma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Kuru Dolma Sarma Tarifi İçin Malzemeler
10 adet kuru kabak
10 adet kuru patlıcan
50 adet yaprak
İç harç
3 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı iri bulgur
1 adet domates
4 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı pulbiber( isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
1 dış sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kuru nane
4 bardak su

Zeytinyağlı Kuru Dolma Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuru patlıcan ve kuru kabak haşlanır.
Salamura yaprak ise suda bekletilerek tuzu alınır.
Ardından iç harcı hazırlanır.
Soğanlar ve domatesler küp küp doğranır.
Sarımsak rendelenir yıkanan pirinç ve bulgur içine eklenir baharatları atılır.
Salçası ve yağı katılıp harmanlanır. yaprakların içine harç konur kenarından içine katlanarak sarılır, dolmaların içine kaşık yardımı ile harç konur doldurulur.
Sosu bir tavada hazırlanır.Tavaya önce yağ eklenir. Sarımsak kavrulur.
Domates salçası ve baharatları eklenir suyu eklenir. B
ir taşım kaynatılıp kapatılır.
Tencere zeminine boş yaprak katılır.
Ardından kuru dolmalar dizilir.
Üzerine yaprak sarmalar dizilir.
Kaynayan sosu üzerine dökülür.
Kaynayana kadar harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirilir.
Zeytinyağlı Kuru Dolma Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst