AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Zeytinyağlı Kuru Barbunya Yemeği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Zeytinyağlı Kuru Barbunya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı kuru barbunya
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz,toz şeker,toz tatlı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
2 ,5 su bardağı su
1 Türk kahve fincanı sızma zeytinyağı

Zeytinyağlı Kuru Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru barbunyayı bir gece evvelden ıslayalım sonraki gün sabah haşlayalım suyunu süzelim soğanı soyup yemeklik doğrayalım.
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük doğrayalım havucu soyalım küçük doğrayalım tencereye yağı soğanı biberleri havucu koyalım 2-3 dk kavuralım.
Sonra salçayı ekleyelim karıştıralım sonra sıcak suyu verelim tuz baharatları serpip karıştıralım barbunya ek edip karıştıralım.
Fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 35-40 dk pişirelim.
Servis tabağına üzerine ince kıyım maydanoz serpelim istek eden üzerine çiğ zeytinyağı gezdirebilir limon sıkarak tüketebilir.
Zeytinyağlı Kuru Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst