Zeytinyağlı Kereviz Tanımı İçin Gereçler
Zeytinyağlı kereviz
1 adet büyük uzunluk kereviz
3 adet havuç
1 adet soğan
1 adet limon
1 adet portakal (isteğe bağlı dikkat edin acı olmasın)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un
Zeytinyağlı Kereviz Tanımı Yapılışı
Tencereye zeytinyağı alınır.
Havuçlardan biri rendelenip eklenir. (havucun turuncu rengi vermesi için)rendelenen havuçlar sotelendikten sonra kalan 2 havuç küp küp doğranıp eklenir.
Onlarda biraz sotelendikten sonra yarım julyen halinde doğranmış soğanlar eklenip biraz da bu halde sotelenir.
Daha sonra küp küp doğranmış kereviz ve doğranmış kereviz yaprakları ek edilir.
Limon ve portakal suyu, un, tuz ve şeker karıştırılıp ek edilir.
Daha sonra üzerini geçecek kadar su ek edilir. Yaklaşık 1 saat pişirilir.
Zeytinyağlı kereviz
1 adet büyük uzunluk kereviz
3 adet havuç
1 adet soğan
1 adet limon
1 adet portakal (isteğe bağlı dikkat edin acı olmasın)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un
Zeytinyağlı Kereviz Tanımı Yapılışı
Tencereye zeytinyağı alınır.
Havuçlardan biri rendelenip eklenir. (havucun turuncu rengi vermesi için)rendelenen havuçlar sotelendikten sonra kalan 2 havuç küp küp doğranıp eklenir.
Onlarda biraz sotelendikten sonra yarım julyen halinde doğranmış soğanlar eklenip biraz da bu halde sotelenir.
Daha sonra küp küp doğranmış kereviz ve doğranmış kereviz yaprakları ek edilir.
Limon ve portakal suyu, un, tuz ve şeker karıştırılıp ek edilir.
Daha sonra üzerini geçecek kadar su ek edilir. Yaklaşık 1 saat pişirilir.