Zeytinyağlı Kereviz

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Kereviz Tanımı İçin Gereçler
Zeytinyağlı kereviz
1 adet büyük uzunluk kereviz
3 adet havuç
1 adet soğan
1 adet limon
1 adet portakal (isteğe bağlı dikkat edin acı olmasın)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un

Zeytinyağlı Kereviz Tanımı Yapılışı

Tencereye zeytinyağı alınır.
Havuçlardan biri rendelenip eklenir. (havucun turuncu rengi vermesi için)rendelenen havuçlar sotelendikten sonra kalan 2 havuç küp küp doğranıp eklenir.
Onlarda biraz sotelendikten sonra yarım julyen halinde doğranmış soğanlar eklenip biraz da bu halde sotelenir.
Daha sonra küp küp doğranmış kereviz ve doğranmış kereviz yaprakları ek edilir.
Limon ve portakal suyu, un, tuz ve şeker karıştırılıp ek edilir.
Daha sonra üzerini geçecek kadar su ek edilir. Yaklaşık 1 saat pişirilir.
 
Geri
Üst