Zeytinyağlı Kereviz Tanımı İçin Gereçler
1 adet soğan
2 adet kereviz
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kereviz sapı
1 adet limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Zeytinyağlı Kereviz Tanımı Yapılışı
Kerevizleri soyup küp küp doğrayalım ve kararmaması için limonlu suyun içerisinde bekletelim.
Havucu ve patatesi soyup küp küp doğrayın.
Akabinde doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuralım ve havuçları ek edip pişirmeye devam edelim.
Havuçlar hafif piştikten sonra patatesleri ekleyip üzerine limon suyunu ek edelim .
Üzerini geçecek formda suyunu tuz ve şeker eğini de yapalım.
Patateslerin pişme oranını denetim edelim ki çok yumuşamadan kerevizleri ve yapraklarını ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
Bütün sebzeler eşit oranda yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatalım.
Ilık yahut soğuk olarak servis edebilirsiniz afiyet olsun ellerinize sıhhat.
1 adet soğan
2 adet kereviz
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kereviz sapı
1 adet limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Zeytinyağlı Kereviz Tanımı Yapılışı
Kerevizleri soyup küp küp doğrayalım ve kararmaması için limonlu suyun içerisinde bekletelim.
Havucu ve patatesi soyup küp küp doğrayın.
Akabinde doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuralım ve havuçları ek edip pişirmeye devam edelim.
Havuçlar hafif piştikten sonra patatesleri ekleyip üzerine limon suyunu ek edelim .
Üzerini geçecek formda suyunu tuz ve şeker eğini de yapalım.
Patateslerin pişme oranını denetim edelim ki çok yumuşamadan kerevizleri ve yapraklarını ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
Bütün sebzeler eşit oranda yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatalım.
Ilık yahut soğuk olarak servis edebilirsiniz afiyet olsun ellerinize sıhhat.