Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
1 tane kereviz (Saplı)
1 kase kuru domates
1 tane pırasa
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz biber
2 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı sıcak su ve tuz
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kuru domatesi doğrayıp, 10 dakika sıcak suda bekletelim.
Tencereye yağı alıp doğradığımız kereviz ve saplarını tencereye alıp domateside ekleyip, pişmeye yakın kavuralım.
Ardından iri doğranmış pırasayı ekleyip, birkaç dakika kavuralım.
Salçaları da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Toz biber ekleyip karıştıralım.
Ardından haşlanmış nohut ekleyip suyunu ve tuzunu ayarlayalım. 10 dk daha pişirip, ocaktan alalım servise hazır afiyet olsun
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 tane kereviz (Saplı)
1 kase kuru domates
1 tane pırasa
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz biber
2 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı sıcak su ve tuz
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kuru domatesi doğrayıp, 10 dakika sıcak suda bekletelim.
Tencereye yağı alıp doğradığımız kereviz ve saplarını tencereye alıp domateside ekleyip, pişmeye yakın kavuralım.
Ardından iri doğranmış pırasayı ekleyip, birkaç dakika kavuralım.
Salçaları da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Toz biber ekleyip karıştıralım.
Ardından haşlanmış nohut ekleyip suyunu ve tuzunu ayarlayalım. 10 dk daha pişirip, ocaktan alalım servise hazır afiyet olsun
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Fotoğraflı Yapılışı