SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
4 adet küçük boy kereviz (2 adet büyük boy)
1 adet kuru soğan
1-2 adet patates
1 adet havuç
Zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet limon
Bir tutam dereotu
Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kerevizleri soyalım,küp şeklinde doğrayın ve limonlu suda bekletin.
Zeytinyağı ve yemeklik doğranmış kuru soğanı aynı anda tencereye aktaralım.
Zeytinyağı kızdırılmaz yoksa yemeğimiz çok kötü kokar.
Soğanları kavurduktan sonra havucu doğrayıp ilave edelim.
5 dk kadar soteledikten sonra küp şeklinde doğranmış patatesleri ve kerevizleri ilave edelim.
Üzerini tam kapatmayacak kadar soğuk su ,tuz,ve şeker ilave edip,kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Ocağının altını kapattıktan sonra doğranmış dereotu gezdirelim veya servis tabağına aldıktan sonra serpiştirelim.
Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet küçük boy kereviz (2 adet büyük boy)
1 adet kuru soğan
1-2 adet patates
1 adet havuç
Zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet limon
Bir tutam dereotu
Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kerevizleri soyalım,küp şeklinde doğrayın ve limonlu suda bekletin.
Zeytinyağı ve yemeklik doğranmış kuru soğanı aynı anda tencereye aktaralım.
Zeytinyağı kızdırılmaz yoksa yemeğimiz çok kötü kokar.
Soğanları kavurduktan sonra havucu doğrayıp ilave edelim.
5 dk kadar soteledikten sonra küp şeklinde doğranmış patatesleri ve kerevizleri ilave edelim.
Üzerini tam kapatmayacak kadar soğuk su ,tuz,ve şeker ilave edip,kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Ocağının altını kapattıktan sonra doğranmış dereotu gezdirelim veya servis tabağına aldıktan sonra serpiştirelim.
Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı