Zeytinyağlı Kereviz (Çok Lezzetli)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Zeytinyağlı Kereviz (Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı zeytinyağ
1 adet küçük soğan
1 adet limon
2 adet kereviz
1 adet havuç
1 çay bardağı süt
Karabiber, toz kırmızı biber

Zeytinyağlı Kereviz (Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağında rende soğan kavrulur.
İri rende havuç ilave edilerek kavrulur.
Karabiber ve kırmızı biber eklenir.
Kereviz başları bir limon suyu içine doğranır.
Tencereye limonlu kereviz eklenerek bir kaç dakika çevrilir.
Suyunu çekene kadar kısık ateşte kapağı kapalı pişirilir.
Daha sonra yıkanıp doğranan yeşillikler üzerine eklenir.
Çok az sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Suyunu iyice çekince, borcama alınarak ılınması beklenir.
Ilınınca üzerine 1 çay bardağı süt ilave edilir.
Tuz ilavesi sütün kesilmesine neden olabilir. Bu nedenle yerken ilave edilebilir.
Not:en iyi kereviz tarifi bence ne portakallı ne etli. Kesinlikle sütlü en iyisi.
Zeytinyağlı Kereviz (Çok Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst