Zeytinyağlı Kapuska

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Kapuska Tanımı İçin Gereçler
Yarım lahana şayet büyükse çeyrek koyun
1 baş kuru soğan
Yarım fincan pirinç
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Su

Zeytinyağlı Kapuska Tanımı Yapılışı

Lahanayı uzun şeritler halinde kesip yıkayın .
Soğanıda yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafif öldürün.
Akabinde lahanaları atıp kapağını kapatın .
Lahana buharda erisin biraz .
5 -6 dk sonra açıp salçasını, tuzunu, isterseniz karabiber ve kırmızı biberini koyup onunlada kavurun .
Üzerini tam geçmesede olur suyunu koyun .
Su kaynayınca pirinçide atıp kapağını kapatarak pişirin, artık servise hazır afiyet olsun ❤.
 
Geri
Üst