AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zeytinyağlı Kabak Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
2 orta boy yeşil kabak
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı riviera zeytinyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tutam dereotu
Karabiber
Az miktar kırmızı toz biber
Az miktar zerdeçal
Tuz
Su

Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı ince doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz ve en son salça ekliyoruz.
İnce doğranmış kabakları ekleyip tencerenin kapağını kapatarak 3-4 dk kısık ateşte pişiriyoruz.
Kapağı açtıktan sonra kabakların üstünü geçecek şekilde oda sıcaklığında su ekleyip kapağı yarım kapalı olarak orta ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Yumuşayınca tuz, karabiber, toz kırmızı biber, zerdeçal ekleyip karıştırdıktan sonra en son saplarından ayrılmış ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip 2-3 dk daha pişirip altını kapatıyoruz.
Yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst