- Konu Yazar
- #1
Zeytinyağlı Kabak Kavurma Nasıl Yapılır? Kabakları soyup doğrayın. Soğanları ince ince doğrayın. Sıvı yağı tencerede ısıtın. Kabakları ve soğanları ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırın. Orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Limon suyu ve su ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Servis yapın.
İçindekiler
Zeytinyağlı kabak kavurma yapmak için öncelikle gereken malzemeler şunlardır: taze kabak, soğan, domates salçası, sıvı yağ, tuz, şeker ve su. İlk olarak kabakları yıkayıp kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Soğanı da doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Ardından kabakları ekleyin ve kabaklar suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavurun.
Sonra domates salçasını ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra tuz ve şeker ekleyip karıştırın. Kabakların üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp kabakların yumuşayana kadar pişirin.
Kabaklar yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Zeytinyağlı kabak kavurma, soğuk servis edildiğinde daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun!
Zeytinyağını tavada ısıtın.
Kabakları doğrayın ve tencereye ekleyin.
Kabakların üzerine tuz serpin ve karıştırın.
Kısık ateşte kabakları kavurun.
İsteğe bağlı olarak üzerine limon sıkın.
İçindekiler
Zeytinyağlı Kabak Kavurma Nasıl Yapılır?
Zeytinyağlı kabak kavurma yapmak için öncelikle gereken malzemeler şunlardır: taze kabak, soğan, domates salçası, sıvı yağ, tuz, şeker ve su. İlk olarak kabakları yıkayıp kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Soğanı da doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Ardından kabakları ekleyin ve kabaklar suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavurun.Sonra domates salçasını ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra tuz ve şeker ekleyip karıştırın. Kabakların üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp kabakların yumuşayana kadar pişirin.
Kabaklar yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Zeytinyağlı kabak kavurma, soğuk servis edildiğinde daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun!
Zeytinyağlı Kabak Kavurma Nasıl Yapılır?
Zeytinyağlı Kabak Kavurma Nasıl Yapılır? |
Zeytinyağını tavada ısıtın. |
Kabakları doğrayın ve tencereye ekleyin. |
Kabakların üzerine tuz serpin ve karıştırın. |
Kısık ateşte kabakları kavurun. |
İsteğe bağlı olarak üzerine limon sıkın. |
Zeytinyağını tavada ısıtın.
Kabakları doğrayın ve tencereye ekleyin.
Kabakların üzerine tuz serpin ve karıştırın.
Kısık ateşte kabakları kavurun.
İsteğe bağlı olarak üzerine limon sıkın.