AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği Nasıl Yapılır? İç bakla yemeği yapmak için öncelikle baklaları haşlayın. Ardından soğanı doğrayıp zeytinyağında kavurun. Doğranmış havucu ve sarımsağı ekleyin. Daha sonra baklaları da tencereye alıp karıştırın. Tuz, şeker ve limon suyunu ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek pişirin. İç bakla yemeği servise hazır!
İçindekiler


Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı iç bakla yemeği yapmak için öncelikle iç baklaları temizleyin. Bunun için baklaların uçlarını kesip, kabuklarını soyun. Ardından tuzlu suyla yıkayarak temizleyin. Daha sonra bir tencereye zeytinyağını alın ve üzerine doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
Pembeleşen soğanların üzerine doğranmış havuçları ve doğranmış patatesleri ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurun. Ardından iç baklaları ekleyin ve karıştırın. Tüm malzemeler birbirine iyice karıştığında üzerine suyu ekleyin. Su miktarı malzemelerin üzerini geçecek kadar olmalıdır. Tuzunu da ekleyerek karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısarak yemeği yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin. Pişme süresi baklaların yumuşamasına bağlı olarak değişebilir, bu nedenle ara ara kontrol ederek pişirme süresini ayarlayabilirsiniz.
Yemeği ocaktan aldıktan sonra bir süre dinlendirin. Dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Zeytinyağlı iç bakla yemeği genellikle soğuk olarak servis edilir. Üzerine limon sıkarak ve maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!


Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?
Taze iç baklaları temizleyip su dolu bir tencerede haşlayın.
Haşlanan iç baklaları süzün ve soğuması için bekletin.
Soğuyan iç baklaları zeytinyağında soteleyin.
Sotelediğiniz iç baklaların üzerine ince doğranmış soğanları ekleyin.
Soğanlar pembeleşene kadar karıştırarak kavurun.


Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?
Taze iç baklaları temizleyip su dolu bir tencerede haşlayın.
Haşlanan iç baklaları süzün ve soğuması için bekletin.
Soğuyan iç baklaları zeytinyağında soteleyin.
Sotelediğiniz iç baklaların üzerine ince doğranmış soğanları ekleyin.
 
Geri
Üst