Zeytinyağlı Fasulye Tanımı İçin Materyaller
700 gram taze fasulye
2 adet soğan
5 adet domates
1,5 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağlı Fasulye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yemeklik doğradığımız soğanları 4 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. 1, 5 yemek kaşığı salça ekliyoruz. Bir iki cins karıştırıp üzerine istediğiniz boyutta doğradığınız taze fasulyeyi ekiyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak fasulyeleri 5 dk kadar pişiriyoruz.
Fasulyelerin üzerine yemeklik doğradığımız kabuğu soyulmuş domatesleri ekliyoruz. Tekrar tencerenin ağzını kapatarak 10 dk daha pişiriyoruz.
Tuz ve karabiber ayarı yapıyoruz, 3 su bardağı sıcak su ekliyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 30 dk kadar pişirmeye devam ediyoruz.
Fasulyeler piştiğinde yemeğimiz servise hazır. İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerinde zeytinyağı gezdirerek servis ediyoruz.
Zeytinyağlılar ekseriyetle bekledikçe daha da lezzetlendiği için bir gün evvelden yaparak buzdolabında bekleterek sonraki gün servis edebilirsiniz. Afiyet olsun….
700 gram taze fasulye
2 adet soğan
5 adet domates
1,5 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağlı Fasulye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yemeklik doğradığımız soğanları 4 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. 1, 5 yemek kaşığı salça ekliyoruz. Bir iki cins karıştırıp üzerine istediğiniz boyutta doğradığınız taze fasulyeyi ekiyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak fasulyeleri 5 dk kadar pişiriyoruz.
Fasulyelerin üzerine yemeklik doğradığımız kabuğu soyulmuş domatesleri ekliyoruz. Tekrar tencerenin ağzını kapatarak 10 dk daha pişiriyoruz.
Tuz ve karabiber ayarı yapıyoruz, 3 su bardağı sıcak su ekliyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 30 dk kadar pişirmeye devam ediyoruz.
Fasulyeler piştiğinde yemeğimiz servise hazır. İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerinde zeytinyağı gezdirerek servis ediyoruz.
Zeytinyağlılar ekseriyetle bekledikçe daha da lezzetlendiği için bir gün evvelden yaparak buzdolabında bekleterek sonraki gün servis edebilirsiniz. Afiyet olsun….