Zeytinyağlı Etli Kuru Bamya

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Etli Kuru Bamya Tanımı İçin Gereçler
1 dizi kuru bamya
1 kase kuru domates ( isteğe bağlı)
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası ( isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı toz biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
250 gr kuşbaşı et
1 adet limon
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz ve yeteri kadar sıcak su

Zeytinyağlı Etli Kuru Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak bamyayı soğuk suda 2 saat bekletelim. Yumuşaması için.
Birebir formda domatesi de sıcak suda bekletelim.
Kaynayan bir litre suyun içine yarım limon sıkalım. Süzdüğümüz bamyayı kaynar suya ekleyelim. 15 dakikada haşlayalım.
Etleri düdüklü tencere koyup bir su bardağı su ek edip suyu çekene kadar düdüklü tencerede haşlayalım.
Suyu çeken ete zeytinyağı ek edip küp küp doğranmış soğan ve domatesi ekleyip kavuralım.
Akabinde salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar karıştıralım. Toz biber ekleyip karıştıralım.
Haşlanmış süzülmüş bamyayı ekleyip karıştıralım.
Suyunu ve tuzunu ayarlayıp nar ekşisi ve limon ekledikten sonra 10 dk daha kısık ateşte pişirip ocaktan alalım. Servise hazır afiyet olsun
Zeytinyağlı Etli Kuru Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst