Zeytinyağlı Enginar

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Gereçler
4 adet tabak enginar
1 adet orta uzunluk havuç
1 adet orta uzunluk patates
1 su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu
2 adet limon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı

Patates ve havuçları küp küp doğrayıp bezelyeleri ekliyoruz.
Bir limon üç yemek kaşığı zeytinyağı yarım tatlı kaşığı tuzu katıp harmanlıyoruz.
Bir limonun suyunu da yıkanmış enginarların üzerine eşit biçimde döküyoruz ve pişirme tavasına diziyoruz.
Hazırladığımız garnitürü 1 2 kaşık formunda enginarların boyutlarına nazaran paylaştırıyoruz.
1 su bardağı suyu ekleyip kaynayana kadar süratli ateşte daha sonra kısık ateşte pişme durumuna nazaran 25 30 dk pişiriyoruz.
Enginarları çatal batırarak pişme durumunu denetim edebilirsiniz.
Ocaktan almaya yakın üzerine dereotu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Soğuyunca servise hazır afiyet olsun.
 
Geri
Üst