Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
4 adet enginar
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı kadar ayıklanmış bezelye içi
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Bir avuç dereotu
2 limon suyu
Tuz
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle enginarların her yerini limonlayalım ve bir kenarda bekletelim.
Soğanı çok küçük doğrayıp az bir yağda soteliyoruz.
Daha sonra küp küp doğradığımız havucu ve patatesi ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
Ardından bezelyeleri ve dereotunu da ekleyip üzerine zeytinyağını gezdiriyoruz.
Tuzunu da ilave edip üzerine enginarları kapatıyoruz ve suyunu sıktığımız iki limon suyunu da üzerine gezdirip enginarların arka kısmını bıçakla deliyoruz, rahat pişsin diye.
Tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Pişip pişmediğini enginarların sertliğini test ederek yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet enginar
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı kadar ayıklanmış bezelye içi
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Bir avuç dereotu
2 limon suyu
Tuz
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle enginarların her yerini limonlayalım ve bir kenarda bekletelim.
Soğanı çok küçük doğrayıp az bir yağda soteliyoruz.
Daha sonra küp küp doğradığımız havucu ve patatesi ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
Ardından bezelyeleri ve dereotunu da ekleyip üzerine zeytinyağını gezdiriyoruz.
Tuzunu da ilave edip üzerine enginarları kapatıyoruz ve suyunu sıktığımız iki limon suyunu da üzerine gezdirip enginarların arka kısmını bıçakla deliyoruz, rahat pişsin diye.
Tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Pişip pişmediğini enginarların sertliğini test ederek yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı