Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Gereçler
4 adet enginar
1 adet küçük soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet patates
1 adet havuç
1 kase bezelye
1 adet limon
Su
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı
Birinci olarak patates ve havucu küçük küçük doğrayıp çok fazla pişirmemeye dikkat ederek haşlıyoruz.
Bu ortada küçük bir tencerede kuru soğanı ince bir biçimde kıydıktan sonra dört yemek kaşığı zeytin yağında soteliyoruz.
Garnitürü de katıp birkaç dakika daha pişiriyoruz.
Bunları enginarların üzerine eşit bir halde paylaştırıyoruz.
Enginarların üzerini geçmeyecek biçimde su koyup 1 limonun suyunu ve tuzu ek edip pişirmeye bırakıyoruz.
Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirip soğuk olarak servis ediyoruz.
4 adet enginar
1 adet küçük soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet patates
1 adet havuç
1 kase bezelye
1 adet limon
Su
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı
Birinci olarak patates ve havucu küçük küçük doğrayıp çok fazla pişirmemeye dikkat ederek haşlıyoruz.
Bu ortada küçük bir tencerede kuru soğanı ince bir biçimde kıydıktan sonra dört yemek kaşığı zeytin yağında soteliyoruz.
Garnitürü de katıp birkaç dakika daha pişiriyoruz.
Bunları enginarların üzerine eşit bir halde paylaştırıyoruz.
Enginarların üzerini geçmeyecek biçimde su koyup 1 limonun suyunu ve tuzu ek edip pişirmeye bırakıyoruz.
Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirip soğuk olarak servis ediyoruz.