Zeytinyağlı Enginar

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Gereçler
4 adet enginar
1 adet küçük soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet patates
1 adet havuç
1 kase bezelye
1 adet limon
Su

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı

Birinci olarak patates ve havucu küçük küçük doğrayıp çok fazla pişirmemeye dikkat ederek haşlıyoruz.
Bu ortada küçük bir tencerede kuru soğanı ince bir biçimde kıydıktan sonra dört yemek kaşığı zeytin yağında soteliyoruz.
Garnitürü de katıp birkaç dakika daha pişiriyoruz.
Bunları enginarların üzerine eşit bir halde paylaştırıyoruz.
Enginarların üzerini geçmeyecek biçimde su koyup 1 limonun suyunu ve tuzu ek edip pişirmeye bırakıyoruz.
Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirip soğuk olarak servis ediyoruz.
 
Geri
Üst