Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
2 adet büyük uzunluk enginar
1 orta uzunluk havuç
1 orta uzunluk patates
1 çay bardağından biraz az bezelye (konserve)
1 orta uzunluk kuru soğan
Yarımdan biraz az limon
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
Pişirmek için üzerine yarımdan az limon
1 çay kasığından biraz az tuz
1 çay kasığından biraz az şeker
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağ
1 su bardağından 2 parmak az su
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patates ve havuç küp küp doğranır.
Fazla pişmeyecek formda haşlanır.
Daha sonra tavaya yarım çay bardağından biraz az zeytinyağ ekleriz soğanı küp küp doğrayıp kavururuz.
Son olarak patates havuç ekleyip karıştırırız.
Başka bir kapta enginarlarımızın üzerine limon sıkıp heryerine yediririz bi 2 dk bekletip yıkarız.
Tavamıza enginarları alırız üzerine bezelyeli iç harcından ek ederiz kalanları tavamıza dökeriz.
Üzerine yarım dan az limon sıkarız.
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağ ek ve ederiz.
1 çay kasığından biraz az şeker ilave ederiz.
1 çay kasığından biraz az da tuz ek ederiz.
Son olarak 1 şu bardağından 2 parmak az.
Su ek ederiz ocağa alırız kaynamaya.
Başlayınca kısık ateşte 25 30 dk pişiririz.(ara sıra denetim edin enginarların piştiğinden emin olduktan sonra ocaktan alın soğumaya bırakın ). [*]Servis tabağına aldıktan sonra suyundan üzerine gezdirin.
Afiyet olsun
Not: Tuzunu siz damak zevkinize nazaran ayarlayınız. Yağlı severler biraz daha yağ ek edebilir
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet büyük uzunluk enginar
1 orta uzunluk havuç
1 orta uzunluk patates
1 çay bardağından biraz az bezelye (konserve)
1 orta uzunluk kuru soğan
Yarımdan biraz az limon
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
Pişirmek için üzerine yarımdan az limon
1 çay kasığından biraz az tuz
1 çay kasığından biraz az şeker
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağ
1 su bardağından 2 parmak az su
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patates ve havuç küp küp doğranır.
Fazla pişmeyecek formda haşlanır.
Daha sonra tavaya yarım çay bardağından biraz az zeytinyağ ekleriz soğanı küp küp doğrayıp kavururuz.
Son olarak patates havuç ekleyip karıştırırız.
Başka bir kapta enginarlarımızın üzerine limon sıkıp heryerine yediririz bi 2 dk bekletip yıkarız.
Tavamıza enginarları alırız üzerine bezelyeli iç harcından ek ederiz kalanları tavamıza dökeriz.
Üzerine yarım dan az limon sıkarız.
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağ ek ve ederiz.
1 çay kasığından biraz az şeker ilave ederiz.
1 çay kasığından biraz az da tuz ek ederiz.
Son olarak 1 şu bardağından 2 parmak az.
Su ek ederiz ocağa alırız kaynamaya.
Başlayınca kısık ateşte 25 30 dk pişiririz.(ara sıra denetim edin enginarların piştiğinden emin olduktan sonra ocaktan alın soğumaya bırakın ). [*]Servis tabağına aldıktan sonra suyundan üzerine gezdirin.
Afiyet olsun
Not: Tuzunu siz damak zevkinize nazaran ayarlayınız. Yağlı severler biraz daha yağ ek edebilir
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı