Zeytinyağlı Enginar Dolması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi İcin Malzemeler

*4 adet ortası temizlenmiş yapraklı enginar
*1, 5 su bardağı pirinc
*1 adet kuru soğan
*1 paket dolmalık fıstık
*1 paket kuş uzumu
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Yenibahar
*Zeytinyağı (Her dolmanın uzerine 1 yemek kaşığı kadar gezdiriyoruz)

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak temizlenmiş enginarlarımızı limonlu suya koyuyoruz ki kararmasın
*Daha sonra bir tavada zeytinyağın da yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz
*Fıstıkları da soğanlarla birlikte kavuruyoruz , sonra pirincleri atıyoruz ve 1 su bardağından biraz eksik su katıp kuş uzumu, tuz ve baharatları da katıp pirinc, suyunu cekene kadar biraz kabartıyoruz
*Daha sonra limonlu sudan cıkarttığımız enginarların ortasını ve yapraklarının arasını dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz
*Uzerine zeytinyağı gezdirip enginarların yarısına gelecek şekilde su ekliyoruz ve kısık ateşte kontrollu olarak 45 dakika kadar pişiriyoruz
*Zaten piştiğinde enfes bir koku sarıyor her yeri muhtemelen anlarsınız
*Soğuk servis ediyoruz ve yaprağından koparıp uzerine limon sıkıp midye gibi yiyoruz, midye severler bayılarak yiyeceğinize emin ’im, beğenmeniz dileğimle, Sevgilerimle
 
Geri
Üst