Zeytinyağlı Enginar Dolması (Derin Dondurucudan)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Enginar Dolması (Derin Dondurucudan) Tarifi İçin Malzemeler
6 adet orta boy enginar göbeği
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
1 küçük kase araka
2 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım litre yaklaşık 3 su bardağı kaynar su

Zeytinyağlı Enginar Dolması (Derin Dondurucudan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağı ve tuzu tenceremize alalım.
Soğanları 4′ e bölelim ve kavuralım.
Patates ve havuçları küçük kare kare doğrayalım.
Üzerine sırasıyla havuç, patates ve arakayı ekleyip her malzeme ile beşer dakika kavuralım.
Enginarları buzluktan çıkarıp sudan geçirelim ve göbekleri içe bakacak şekilde tencereye dizelim.
Üzerine şeker ve limon suyunu ekleyelim.
Kaynar suyumuzu da ilave edelim. Suyu üzerine çok çıkmasın.
Öncelikle kapağı açık harlı ateşte 15 dakika sonra da kapağı kapalı kısık ateşte 30 dk pişirelim.
10 dk dinlendirelim.
Enginarları ters çevirelim ve malzemelerini göbeklerin içine güzelce yerleştirelim.
Kalan malzemeleri tabağa alalım ve üzerini arzuya göre dereotu ile süsleyip soğuk servis edelim. Afiyet olsun.
Püf Noktaları;
Enginarların dağılmaması için kapağı açık 15 dakika harlı ateşte pişirmeniz önemli.
Göbeklerini ters çevirerek pişirmezseniz karara bilirler, ben kararmamaları için ters çevirerek pişiriyorum.
Eğer çok ekşi sevmezseniz limon suyunu biraz daha az koyabilirsiniz.
Zeytinyağlı Enginar Dolması (Derin Dondurucudan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst