Zeytinyağlı Düğme Kereviz Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Düğme Kereviz Yemeği Tanımı İçin Materyaller
3 adet büyük uzunluk kereviz
3 adet havuç
2 adet portakal
1 adet kuru soğan
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 adet küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıcak su

Zeytinyağlı Düğme Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kerevizleri ve havuçları soyup yıkıyoruz.
Kerevizlerin orta kısmını oyarak oyuk kısma havuçları yerleştirip dilim olarak kesiyoruz.
Tenceremize sıvı yağı alıp üzerine inçe doğranmış kuru soğanımızı ek ediyoruz.
Onun üzerine de kereviz saplarını yerleştiriyoruz.
Akabinde dilimlediğimiz kerevizleri tencereye diziyoruz.
Üzerine 2 adet taze sıkılmış portakal suyu ve 1 çay bardağı sıcak suyumuzu ekliyoruz.
Baharatları ve küp şekeri de ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Kerevizler yumuşatsana kadar 35 dk kısık ateşte pişiriyoruz. Ilık servis ediyoruz. Afiyet olsun
Zeytinyağlı Düğme Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst