Zeytinyağlı Bezelye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Bezelye Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo bezelye
1 adet soğan
4 yada 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeterince ılık su
1 yemek kaşığı şeker
Yeterince tuz
Yarım demet maydanoz

Zeytinyağlı Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Buzluktan çıkardığınız bezelyeleri dönü çözülmeden sudan geçirin süzün.
Uygun bir tencerede zeytinyağı ek edelim küp küp yemeklik doğradığımız soğanı ek edelim fazla kavurmayalım pembeleşmesin bezelyeleri ek edelim 3 yada 5 dakika soteleyelim.
Suyunu ek edelim (Suyu üstünü biraz geçsin 1. 5 şu bardağı suya tekamül ediyor) tuzunu şekerini ekleyelim kapağını örtelim orta ateşte 15 20 dakika pişirelim.
Suyunu çeken bezelyelere ince kıyım yaptığımız dereotunu ekleyelim altını kapatalım. Ilık servis yapalım. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst