AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Yarım kg barbunya ( akşamdan ıslatılmış )
1 yemek kaşağı domates salçası
1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşağı tuz
1 çay kaşağı kimyon
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
Göz kararı zeytin yağı
Büyük uzunluk soğan
Gereğince su

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tanımı Yapılışı

Akşamdan ayıklayıp yıkayıp ıslatmış olduğum barbunyayı tekrar yıkayıp bir tencereye alalım.
Göz kararı sıcak su ek edip kaynatalım.
Yumuşayan barbunyayı ocaktan alalım.
Bir tavaya küp, küp, doğradığımız, soğanı, sarımsağı koyup kavuralım.
Salça ek edip kavuralım tencereden barbunyanın suyundan birkaç kaşık alıp kavrulan soğana ek edip karıştıralım.
Tencereye ek edelim ( barbunya tenceresine ).
Tuz, kimyon ,şeker ekleyelim kısık ateşte biraz daha kaynatalım.
Kaynayan yemeğimize tereyağı ek edip kapatalım ocağı dinlensin yemek.
Tere yağını bu form ek ederseniz efsane lezzet verir.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Not :barbunyayı yüksek ateşte kaynatmayın yavaş kaynarsa soyulmaz.
 
Geri
Üst