- Konu Yazar
- #1
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı barbunya
2 tane küçük patates
1 tane büyük havuç
2 diş sarımsak
1 tane orta boy soğan
Yarım yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı domates (Yazdan hazırlanmış )
Şeker
Tuz
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak barbunyayi tencereye alalım, sıcak su ekleyerek 10 dakika haşlayın ve sonra suyunu süzelim.
Tencereye zeytinyağı alınır, soğanlar yemeklik doğranır, biraz zeytinyağında sotelenir.
Küp küp doğradığımız havuçları ekleyelim, 5 dakika kadar kavuralım.
Domatesleri ekleyip, sarımsağı rendeleyip, ekleyin.
Domatesler suyunu çekene kadar kavuralım. Salçamızı ekleyelim karıştıralım.
Son olarak barbunya ve patatesleri tenceremize ilave edip, üzerini geçecek kadar soğuk suyu katalım.
Tuz ve şekeri ayarladıktan sonra pişmeye bırakalım.
Barbunyalarımız yumuşayana kadar pişirilir
Piştikten sonra ocağın altını kapatıp kapağı kapalı bir şekilde servis yapana kadar bekletilir.
Son olarak servis tabağına alındıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Soğuk olarak servis yapılır Afiyet olsun Barbunya pilaki yaklaşık yarım saatte pişti
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı barbunya
2 tane küçük patates
1 tane büyük havuç
2 diş sarımsak
1 tane orta boy soğan
Yarım yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı domates (Yazdan hazırlanmış )
Şeker
Tuz
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak barbunyayi tencereye alalım, sıcak su ekleyerek 10 dakika haşlayın ve sonra suyunu süzelim.
Tencereye zeytinyağı alınır, soğanlar yemeklik doğranır, biraz zeytinyağında sotelenir.
Küp küp doğradığımız havuçları ekleyelim, 5 dakika kadar kavuralım.
Domatesleri ekleyip, sarımsağı rendeleyip, ekleyin.
Domatesler suyunu çekene kadar kavuralım. Salçamızı ekleyelim karıştıralım.
Son olarak barbunya ve patatesleri tenceremize ilave edip, üzerini geçecek kadar soğuk suyu katalım.
Tuz ve şekeri ayarladıktan sonra pişmeye bırakalım.
Barbunyalarımız yumuşayana kadar pişirilir
Piştikten sonra ocağın altını kapatıp kapağı kapalı bir şekilde servis yapana kadar bekletilir.
Son olarak servis tabağına alındıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Soğuk olarak servis yapılır Afiyet olsun Barbunya pilaki yaklaşık yarım saatte pişti
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Fotoğraflı Yapılışı