AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
2.5 su bardağı barbunya (Akşamdan ıslatma)
1 adet soğan
3 dış sarımsak
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
2 adet havuç
1 adet patates
Tuz
Süs için;
Maydanoz

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Akşamdan ıslattığımız barbunyaları ocakta yumuşayana kadar pişirin. Pişirdiğimiz barbunyaları süzelim.
Yemeklik doğranmış soğanı pişirelim ve ince ince doğradığımız sarımsaklarıda ekleyip, bir sefer döndürülür.
Rendelediğimiz domatesi, salçayıda ekleyip kavuralım. Küp küp doğranmış havucu ve patatesi de kavuralım.
Haşladığımız barbunyaları üzerine geçecek kadar sıcak suyunu koyalım.
Tuzunu da ek ettikten sonra havucu ve patatesi pişene kadar pişirmeye devam edelim.
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst