AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı İçin Gereçler
2 çorba kasesi taze barbunya
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı domates sos
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 küp şeker
Tuz

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereyi ocağa alın zeytinyağını koyun.
Doğranmış soğan, sarımsak ve havucu ek edip, kavurun.
Küp küp doğranmış patatesi de ek edin.
Akabinde salça ve domates sosu ek edip, kavurun.
Barbunyayı koyup bir iki çeşit karıştırdıktan sonra, sıcak suyunu ek edin.
Tuz ve şekeri katıp pişmeye bırakın. Su ölçüsü barbunyaya kalmış.
Ben 2,5 bardak sıcak su koydum pişmesi için kâfi geldi.
Çok sulu olmayacak formda pişen barbunyayı ocaktan alın.
Üzerini maydanoz ile süsleyip, birazda zeytinyağ gezdirin ve soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst