SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı İçin Gereçler
2 çorba kasesi taze barbunya
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı domates sos
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 küp şeker
Tuz
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereyi ocağa alın zeytinyağını koyun.
Doğranmış soğan, sarımsak ve havucu ek edip, kavurun.
Küp küp doğranmış patatesi de ek edin.
Akabinde salça ve domates sosu ek edip, kavurun.
Barbunyayı koyup bir iki çeşit karıştırdıktan sonra, sıcak suyunu ek edin.
Tuz ve şekeri katıp pişmeye bırakın. Su ölçüsü barbunyaya kalmış.
Ben 2,5 bardak sıcak su koydum pişmesi için kâfi geldi.
Çok sulu olmayacak formda pişen barbunyayı ocaktan alın.
Üzerini maydanoz ile süsleyip, birazda zeytinyağ gezdirin ve soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 çorba kasesi taze barbunya
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı domates sos
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 küp şeker
Tuz
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereyi ocağa alın zeytinyağını koyun.
Doğranmış soğan, sarımsak ve havucu ek edip, kavurun.
Küp küp doğranmış patatesi de ek edin.
Akabinde salça ve domates sosu ek edip, kavurun.
Barbunyayı koyup bir iki çeşit karıştırdıktan sonra, sıcak suyunu ek edin.
Tuz ve şekeri katıp pişmeye bırakın. Su ölçüsü barbunyaya kalmış.
Ben 2,5 bardak sıcak su koydum pişmesi için kâfi geldi.
Çok sulu olmayacak formda pişen barbunyayı ocaktan alın.
Üzerini maydanoz ile süsleyip, birazda zeytinyağ gezdirin ve soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı