- Konu Yazar
- #1
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo bamya
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pulbiber
Zeytinyağı
Yarım limon suyu
4 su bardağı kaynar su
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bamyaları ayıklayalım bol su ile yıkayalım.
Sonrasında küçük küçük doğradığımız soğanı zeytinyağında soteleyelim içine ince ince doğranmış biberleri ek edelim ve kavurmaya devam edelim.
Akabinde rendelenmiş domates ve salça ekleyelim biraz da bu formda kavuralım.
Ve son olarak bamyaları ek edip 5-6 dakika kadar çok karıştırmadan kavuralım.
Baharatını tuzunu ve limon suyunu ekleyip kaynar su ek edelim kaynadıktan sonra altı kısık bir formda pişirelim.
Mutlaka uzama olmuyor.
Pişme esnasında kaşık vurmamaya dikkat edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun .
Yarım kilo bamya
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pulbiber
Zeytinyağı
Yarım limon suyu
4 su bardağı kaynar su
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bamyaları ayıklayalım bol su ile yıkayalım.
Sonrasında küçük küçük doğradığımız soğanı zeytinyağında soteleyelim içine ince ince doğranmış biberleri ek edelim ve kavurmaya devam edelim.
Akabinde rendelenmiş domates ve salça ekleyelim biraz da bu formda kavuralım.
Ve son olarak bamyaları ek edip 5-6 dakika kadar çok karıştırmadan kavuralım.
Baharatını tuzunu ve limon suyunu ekleyip kaynar su ek edelim kaynadıktan sonra altı kısık bir formda pişirelim.
Mutlaka uzama olmuyor.
Pişme esnasında kaşık vurmamaya dikkat edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun .