Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
1 adet büyük boy kereviz
1 adet orta boy ayva
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 tutam kerevizin yeşil yaprakları
1 çay kaşığı tuz tozşeker
Yarım çay kaşığı karabiber
1 küçük boy türk kahve fincanı zeytinyağı
1,5 su bardağı su
1 adet limonun suyu (ayva ve kerevizi ayıklanmış hali suda bekletirken )

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı soyalım, küçük yemeklik doğrayalım.
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük doğrayalım.
Havucu soyalım ,ince halka keselim.
Derin bir kabın içine su koyalım .
İçine bir adet sıktığımız limonun suyunu koyalım.
Sonra kerevizin soyalım iri küp doğrayalım.
Limonlu suya hemen atalım ayvayı soyalım, iri küp doğrayalım.Onu da limonlu suya atalım limonlu su ayva ve kerevizin kararmaması için kullanıyorum.
Tencereye yağı, soğanı ,havucu, biberi koyalım.
2-3 dk kısık ateşte kavuralım .
Sonra ayvayı, kerevizi ,limonlu sudan çıkarıp tekrar yıkayalım süzelim.Tencereye ilave edelim .
Küçük doğradığımız kereviz yapraklarını da koyalım .
Sonra bu şekilde kısık ateşte 5 dk daha pişirelim.
Tuz ,şekeri ,karabiberi serpip karıştıralım .
Oda sıcaklığındaki suyu verelim fokurdayınca ocağın altını kısalım.
Kısık ateşte 35-40 dk kontrol ederek pişirelim afiyet olsun.
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst