Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz nasıl yapılır
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz yapılışı


Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Malzemeler

1,5 kg ayva (yuvarlak dilimlenmiş)
1,5 kg kereviz (parmak şeklinde)
500 gr havuc (ince doğranmış)
300 gr fasulye (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı un (ayrıca unlu su icin 1 kaşık)
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
tuz
su

imageszeytinyagliayvalikereviztarifiresimli5ad40c3511cc2

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi

Derin bir tencerede, 2 litre kadar su, un, tuz ve 2 kaşık limon suyu karıştırılır Ayvalar soyulmadan, 2 santim kalınlığında dilimlenir, ortaları ince bir bıcakla temizlenip limonlu suya bırakılır Aynı şekilde havuc, kereviz ve fasulyeler de soyulup, yukarıda belirtildiği gibi doğranır Tenceredeki suda bekletilir, pişirilmeden once suzulur

Pişirilecek tencerenin dibine tum sebzeler ve ayvalar duzgun şekilde dizilir Uzerine zeytinyağı, şeker, suda ezilmiş 2 kaşık un, tuz ve kalan limon suyu gezdirilir Uzerine cıkacak kadar su eklenir, uzeri yağlı kağıtla veya tabakla kapatılır Tencere kapağı kapalı olarak, once harlı ateşte 5 dakika kadar, daha sonra kısık ateşte 2025 dakika pişirilir Ayvalar altta, sebzeler ustte olmak uzere servis tabağına alınır Soğuyunca dereotu veya taze nane ile suslenir
 
Geri
Üst