AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zeytinyağlı Arpacık Soğanlı Enginar Yemeği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Zeytinyağlı Arpacık Soğanlı Enginar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
5 adet temizlenmiş enginar
1o adet arpacık soğan
1 orta uzunluk kuru soğan
1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
1 baş sarımsak
Yarım limon
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
1 büyük patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam maydanoz
6 bardak kaynar su

Zeytinyağlı Arpacık Soğanlı Enginar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Enginarları küp küp doğrayıp limonlu suda bekletelim.
Tencereye sıvı yağı koyup ocağa alıp kızdıralım.
Arpacık soğanları ve sarmısakları tencereye alıp kavuralım.
Bir orta uzunluk kuru soğanı ince doğrayıp tencereye alalım kavurmaya devam edelim.
Unu ek edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Patatesleri küp olarak doğrayıp enginarla bir arada tencereye alalım üzerine küçük doğranmış havuç ve bezelyeyi ek edelim.
Şeker tuz ve yarım limonu suyunu koyup kısık ateşte kavurmaya devam edelim.
Üzerini kapatacak kadar su koyalım yaklaşık 6 su bardağı kadar kafi kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Ara orta karıştırarak denetim edelim pişmeye yakın ince doğradığımız dere otunu ek edip tekrar pişmeye bırakalım.
Bol vitaminli nefis enginar yemeği pişdikten sonra biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Zeytinyağlı Arpacık Soğanlı Enginar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst