Zeytinli Tam Buğday Focaccia Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
1.5 su bardak ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
3.5 su bardağı tam buğday unu
Üzeri için;
2 yemek kaşığı zeytinyağ
25 adet dilimlenmiş siyah zeytin
2 çay kaşığı kekik
Zeytinli Tam Buğday Focaccia Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık su, zeytinyağ, tuz karıştırılır.
Tam buğday unu ve maya eklenir.
5-10 dakika hamur pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğrulur.
Üzerine bir kapak kapatılarak 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
Büyük uzunluk bir borcama yağlı kağıt serilir.
Mayalanan hamur tepsiye alınır.
Elimiz yağlanarak tepsiye hamur yayılır.
Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ sürülür.
Zeytin dilimleri dizilir.
Kekik serpilir.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
Zeytinli Tam Buğday Focaccia Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1.5 su bardak ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
3.5 su bardağı tam buğday unu
Üzeri için;
2 yemek kaşığı zeytinyağ
25 adet dilimlenmiş siyah zeytin
2 çay kaşığı kekik
Zeytinli Tam Buğday Focaccia Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık su, zeytinyağ, tuz karıştırılır.
Tam buğday unu ve maya eklenir.
5-10 dakika hamur pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğrulur.
Üzerine bir kapak kapatılarak 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
Büyük uzunluk bir borcama yağlı kağıt serilir.
Mayalanan hamur tepsiye alınır.
Elimiz yağlanarak tepsiye hamur yayılır.
Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ sürülür.
Zeytin dilimleri dizilir.
Kekik serpilir.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
Zeytinli Tam Buğday Focaccia Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı