- Konu Yazar
- #1
Zeytinli Rulo Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 paket yaş maya
2 su bardağı ılık süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta akı
Aldığı kadar un (yaklaşık 5,5-6 su bardağı)
İçi için:
200 g zeytin ezmesi
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Zeytinli Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için un hariç bütün materyalleri derin bir kaba alıp karıştırın.
Kontrollü bir formda yavaş yavaş un ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve en az 30 dak. Mayalandırmaya bırakın.
Mayalanan hamuru 5 modüle bölün.
Her birini dikdörtgen formunda açıp üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
Daha sonra her yerine gelecek halde zeytin ezmesinden sürün ve rulo formunda sarın.
3 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Tepside 20 dakika üzeri kapalı dinlendirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Zeytinli Rulo Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket yaş maya
2 su bardağı ılık süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta akı
Aldığı kadar un (yaklaşık 5,5-6 su bardağı)
İçi için:
200 g zeytin ezmesi
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Zeytinli Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için un hariç bütün materyalleri derin bir kaba alıp karıştırın.
Kontrollü bir formda yavaş yavaş un ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve en az 30 dak. Mayalandırmaya bırakın.
Mayalanan hamuru 5 modüle bölün.
Her birini dikdörtgen formunda açıp üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
Daha sonra her yerine gelecek halde zeytin ezmesinden sürün ve rulo formunda sarın.
3 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Tepside 20 dakika üzeri kapalı dinlendirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Zeytinli Rulo Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı