SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Zeytinli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı un
2,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
Siyah zeytin
Üzeri için;
Yumurta sarısı,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Zeytinli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnstant maya, şeker ve ılık suyu derin bir kaba alıp karıştıralım. 5 dk dinlendirelim.
Üzerine unu ve tuzu ekleyip yoğuralım.
1 saat üzerine streç çekip hamurumuzu dinlendirelim.
Siyah zeytinlerimizin bir kısmını doğrayalım.
Bir kısmını üzerine koymak için yalnızca çekirdeğini çıkaralım.
Yoğurduğumuz hamura form vermeden evvel doğradığımız zeytinleri içine koyup bir defa daha yoğuralım.
Hamurlara form verip üzerine yumurta ile zeytinyağını çırpıp sürelim.
Çekirdeğini çıkardığımız zeytinleri üzerine dizelim.
200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyetler olsun
Zeytinli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı un
2,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
Siyah zeytin
Üzeri için;
Yumurta sarısı,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Zeytinli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnstant maya, şeker ve ılık suyu derin bir kaba alıp karıştıralım. 5 dk dinlendirelim.
Üzerine unu ve tuzu ekleyip yoğuralım.
1 saat üzerine streç çekip hamurumuzu dinlendirelim.
Siyah zeytinlerimizin bir kısmını doğrayalım.
Bir kısmını üzerine koymak için yalnızca çekirdeğini çıkaralım.
Yoğurduğumuz hamura form vermeden evvel doğradığımız zeytinleri içine koyup bir defa daha yoğuralım.
Hamurlara form verip üzerine yumurta ile zeytinyağını çırpıp sürelim.
Çekirdeğini çıkardığımız zeytinleri üzerine dizelim.
200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyetler olsun
Zeytinli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı