Zeytinli Ekmek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Zeytinli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı un
2,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
Siyah zeytin
Üzeri için;
Yumurta sarısı,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Zeytinli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnstant maya, şeker ve ılık suyu derin bir kaba alıp karıştıralım. 5 dk dinlendirelim.
Üzerine unu ve tuzu ekleyip yoğuralım.
1 saat üzerine streç çekip hamurumuzu dinlendirelim.
Siyah zeytinlerimizin bir kısmını doğrayalım.
Bir kısmını üzerine koymak için yalnızca çekirdeğini çıkaralım.
Yoğurduğumuz hamura form vermeden evvel doğradığımız zeytinleri içine koyup bir defa daha yoğuralım.
Hamurlara form verip üzerine yumurta ile zeytinyağını çırpıp sürelim.
Çekirdeğini çıkardığımız zeytinleri üzerine dizelim.
200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyetler olsun
Zeytinli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst